Ons retourbeleid

Pylos59 garandeert een volledige terugbetaling van het teruggezonden artikel op voorwaarde dat deze in de originele staat verkeert als waarin je het hebt ontvangen. Dit betekent dat het artikel niet gebruikt en onbeschadigd moet zijn. Verder moet het artikel in de katoenen shopper en polybag geretourneerd worden en moeten alle labels nog aan het artikel bevestigd zijn. 

Het artikel dat je wilt retourneren valt onder jouw eigen verantwoordelijkheid totdat wij het hebben ontvangen. Daarom willen wij jou vragen het artikel zorgvuldig te verpakken om beschadiging tijdens het transport te voorkomen. Ook adviseren wij om bij het pakketpunt een verzendbewijs te vragen om jouw retourzending te kunnen traceren. Alle geretourneerde artikelen zullen individueel worden gecontroleerd in ons distributiecentrum.

Retourtermijn

Pylos59 doet er alles aan om je via onze website zo uitgebreid mogelijk te informeren over onze producten. Als een besteld artikel toch niet aan jouw verwachting voldoet, kan deze altijd geruild of geretourneerd worden. Wij geven jou de mogelijkheid om jouw bestelling binnen 14 dagen na ontvangst te retourneren.

Waarom moet ik betalen voor het retourneren van mijn bestelling ?

Retourzendingen zijn helaas nog steeds een groot probleem in de mode-industrie, vanwege de miljoenen geretourneerde kledingstukken en ook tassen die elk jaar worden weggegooid of vernietigd.  

Het retourproces bestaat uit veel stappen die niet direct zichtbaar zijn voor jou als klant. Het bestaat uit het verwerken van de retour, het beoordelen van het geretourneerde artikel, het artikel eventueel opnieuw verpakken en het artikel weer op (online) voorraad leggen om aan een nieuwe klant verkocht te worden. 

Er zijn veel handen, milieugevolgen en kosten verbonden aan dit proces. Bij Pylos59 willen we vermijden dat er onnodig tassen weggegooid en vernietigd worden. Wij verwerken elke retourzending met zorg, zodat elk artikel een nieuwe kans krijgt om een nieuwe geschikte eigenaar te vinden. Het is dan ook ons doel om 100 % van de geretourneerde items weer verkoopbaar te maken. 

Wij willen op deze manier bij onze klanten ook graag het bewustzijn creëren voor de bezorgroutes die een pakket aflegt en zo het aantal retourzendingen tot een minimum beperken. 

Hoe retourneer ik mijn bestelling?

Op onze website onder “Retouren” kun je gemakkelijk jouw retour aanmelden. Vul het ordernummer en het e-mailadres waarmee je de bestelling hebt geplaatst in. Als jouw bestelling gevonden is, geef je het aantal stuks aan dat je retour wilt sturen. Vul alle velden van het retourformulier in. Selecteer de reden van retour. Het is niet verplicht om de reden van retour op het retourformulier te vermelden, maar wij zouden het zeer op prijs stellen als je de reden van retour wilt vermelden, zodat wij hier weer van kunnen leren. Daarna geef je aan wat de gewenste oplossing is.

Bij het aanmelden van de retour kun je kiezen uit twee opties :

  1. Ik ontvang graag een vouchercode t.w.v. het aankoopbedrag plus € 5,00 extra shoptegoed. De retourkosten bedragen €4,95 indien het aangeboden retourlabel wordt gebruikt. Het pakket dient dan bij een DPD depot te worden ingeleverd. De retourkosten worden in mindering gebracht op het bedrag dat wij terugstorten. Let op: als je het retourlabel hebt gedownload en je kiest toch een andere vervoerder, kunnen wij de retourkosten niet terugstorten, dit wordt automatisch verwerkt in het systeem. Indien je zelf kiest via welke vervoerder het pakket wordt geretourneerd, zijn die retourkosten voor eigen rekening.
  2. Ik wil graag mijn geld terug. De retourkosten bedragen €4,95 indien het aangeboden retourlabel wordt gebruikt. Het pakket dient dan bij een DPD depot te worden ingeleverd. De retourkosten worden in mindering gebracht op het bedrag dat wij terugstorten. Let op: als je het retourlabel hebt gedownload en je kiest toch een andere vervoerder, kunnen wij de retourkosten niet terugstorten, dit wordt automatisch verwerkt in het systeem. Indien je zelf kiest via welke vervoerder het pakket wordt geretourneerd, zijn die retourkosten voor eigen rekening

Indien het product beschadigd of defect is bij ontvangst of als je een verkeerd product hebt ontvangen, is het retourlabel altijd gratis. Wij vragen je een foto te uploaden van het defect of beschadiging of het verkeerd geleverde artikel, waarna wij de retour beoordelen. Na goedkeuring van de retour krijg je het retourlabel per mail toegestuurd.

Als je nog opmerkingen of vragen hebt, kun je dit in het tekstvlak beschrijven. 

Vul vervolgens al jouw gegevens en de verzendmethode in. De retourkosten zijn € 4,95 als je jouw pakket bij een DPD locatie afgeeft. Kies je een andere optie dan zijn de retourkosten voor eigen rekening. 

Je kunt daarna kiezen om de zending te verzekeren. Je blijft wettelijk gezien verantwoordelijk voor de retourzending. Bij vermissing of beschadiging van het pakket wordt het aankoopbedrag vergoedt. 

De laatste stap is het aanvragen van het retourlabel. 

Plaats het artikel dat je wilt retourneren samen met de originele verpakking in de verzenddoos. Bevestig het retourlabel aan de buitenkant van de verzenddoos. Zorg ervoor dat het retourlabel duidelijk zichtbaar is, aangezien het door de koerier gescand zal worden. 

Breng het retourpakket naar een DPD depot bij jou in de buurt. Bewaar de track & trace om jouw retourzending te volgen.

Ik heb mijn bestelling geretourneerd. Wanneer ontvang ik mijn terugbetaling?

Wij doen ons best om het aankoopbedrag van jouw geretourneerde items binnen 14 dagen terug te storten op de rekening waarmee je hebt betaald. Houd er rekening mee dat de retourkosten van € 4,95 (als je een retourlabel hebt gedownload) in mindering worden gebracht op het bedrag dat wij terugstorten. 

Je ontvangt een bevestiging per mail zodra jouw retourzending is goedgekeurd en verwerkt. De terugbetaling kun je hierna binnen 1-3 werkdagen verwachten. 

Als je na 14 dagen nog geen mail hebt ontvangen over de terugbetaling , stuur dan een mail naar info@pylos59.eu.

Kan ik mijn artikel(en) omruilen?

Als je een artikel wilt ruilen voor een andere kleur of een ander model, retourneer dan het artikel en plaats een nieuwe bestelling met het gewenste artikel. Volg alle stappen zoals beschreven onder het kopje “hoe retourneer ik mijn bestelling”. De retourkosten zijn voor rekening van de klant. 

Mijn bestelling kan niet geleverd worden. Wanneer wordt het geld teruggestort op mijn rekening?

Na het plaatsen van een bestelling kan het soms voorkomen dat het bestelde artikel niet meer beschikbaar is. Wanneer dit het geval is, ontvang je van ons hierover een e-mail. Na het ontvangen van deze e-mail, staat het bedrag binnen 1-3 werkdagen weer op jouw rekening. 

Mocht je geen e-mail hebben ontvangen, wil je dan een mail sturen naar info@pylos59.eu.

Wij doen met ons hele team uiteraard onze uiterste best om jou snel en goed van dienst te zijn. Toch een klacht? Stuur dan een e-mail naar info@pylos59.eu, dan zullen wij in overleg met jou het probleem zo spoedig mogelijk oplossen. Vermeld alsjeblieft het bestelnummer en uw telefoonnummer zodat wij contact met u op kunnen nemen.