DUURZAAMHEID

Onze duurzame aanpak

We leven in een consumptiemaatschappij. In Europa alleen al wordt er jaarlijks bijna 5 miljard kilo kleding weggegooid. Het grootste gedeelte hiervan is maar kort gedragen, gestimuleerd door trends uit de kledingindustrie. Dit is schadelijk voor mens en milieu. De modeartikelen belanden op grote vuilnisbelten of in zee. Goedkope producten worden bijna altijd onder slechte omstandigheden geproduceerd, om de prijs laag te houden. 

We weten zeker dat dit anders kan. Daarom maken we in ons productieproces zoveel mogelijk gebruik van natuurlijke bronnen en hergebruikte materialen. De leren tassen van Pylos59 hebben een tijdloos ontwerp. Wanneer een duurzaam product langer meegaat, levert dit dubbele winst op. Voor de makers, omdat zij iets waardevols en duurzaams maken. En voor het milieu, omdat het minder belast wordt.  

We zoeken naar oplossingen

In plaats van toe te kijken, vragen wij ons af welke oplossingen wij kunnen bieden. Hoe kunnen wij onze voetafdruk terugdringen? Wat is de milieuvriendelijkste manier om onze producten te vervoeren? Op welke manier kunnen wij producten recyclen en gebruiken als materiaal voor onze tassen? Maar bovenal: Hoe kunnen wij een positieve bijdrage leveren aan de mensen die voor ons werken en kunnen wij hun levensstandaard verbeteren?

De antwoorden op deze vragen vormen de basis van Pylos59 en leiden ons in de keuzes die we maken.

Dit is voor ons ook een reden om alleen in zee te gaan met bedrijven die zich dit ook afvragen. Zo kunnen wij elke stap in de keten optimaliseren.

We zijn secuur in onze materiaalkeuzes

Duurzaamheid staat centraal in iedere keuze die wij maken. Zo ook in onze materiaalkeuze. Waar kunnen wij gerecyclede materialen voor gebruiken? Waar kunnen we biologisch afbreekbare materialen voor gebruiken? Als dit geen mogelijkheid is, wat moeten we dan doen om het milieu zo min mogelijk te belasten? Het zijn vragen die ons bezighouden. 

We maken verantwoorde keuzes voor de materialen die nodig zijn bij het maken van een tas. Van het leer tot de stikdraad en van de voering tot de verpakking. We denken overal over na. Hoewel we tevreden zijn over de gekozen materialen, blijven wij de technische ontwikkelingen van materiaal volgen en kijken we continu of er verbeteringen mogelijk zijn. 

Design of the Lower Lands: meer dan alleen mooi

De gehele collectie wordt in-house ontworpen. Onze ontwerpers voegen een herkenbaar Nederlands tintje toe aan elke tas. Nederlands design draait om eenvoud, duurzaamheid en is tijdloos en herkenbaar. Daarom verdienen onze tassen het predicaat ‘Design of the Lower Lands’.
In ons design letten wij erop dat de tassen zo ontworpen worden, dat eventuele defecten op voorhand al voorkomen worden. Dit scheelt niet alleen onnodige materiaalkosten, maar ook de uitstoot die anders bij het retourneren komt kijken. Hierdoor kunnen we de kwaliteit en lange levensduur van onze tassen waarborgen. Juist dát zijn de kleine details die een grote impact hebben.

Sociaal verantwoord aan de slag

Wij vinden dat wij een verantwoordelijkheid hebben voor de mensen die onze producten maken. Niet alleen de werkomstandigheden moeten juist zijn, maar ook de leefomgeving is belangrijk.
Deze overtuiging verwachten wij ook van onze toeleveranciers. We willen ons op sociaal gebied niet alleen inzetten voor verbeterde werkomstandigheden, maar ook ons steentje bijdragen aan een beter leven. Daarom doneren wij een deel van onze winst aan goede doelen in de directe omgeving van onze medewerkers in India.

Ons verhaal

Over land, zee of door de lucht?

Omdat wij niet in Nederland produceren, is transport een belangrijke spil in ons productie- en leveringsproces. Daarom willen we er - juist bij deze stap - zeker van zijn dat we milieubewuste keuzes maken. Dit doen we op de volgende manieren:

We plannen onze leveringen ver vooruit, zodat de goederen bijna volledig per schip worden vervoerd. Dit scheelt enorm veel in de vervuiling die met transport gepaard gaat. Vliegen is snel en efficiënt, maar veel vervuilender dan elke andere vorm van transport. Daarom gaan we over de zee.Eenmaal aangekomen in ons magazijn, zijn de tassen klaar om verzonden te worden. Ook op een milieuvriendelijke manier. Waar en wanneer dit beschikbaar is, proberen we dan ook zoveel mogelijk leveringen met DHL Go Green te doen.We versturen onze tassen zonder overbodig groot opvulmateriaal, zodat de omvang van het pakket zo klein mogelijk blijft. Zo kunnen er meer pakketten in één rit worden gepland.

Doelen voor de toekomst

Ons streven is om in 2024 alleen nog LWG Silver en Gold looierijen te gebruiken als toeleverancier voor ons leer. Daarnaast blijven we het duurzaamheidsniveau continu optimaliseren van al het materiaal dat we gebruiken bij de productie van een tas. Dit is een doorlopend proces waarin we afhankelijk zijn van nieuwe ontwikkelingen.

Daarnaast streven we ernaar om in 2024 B Corp gecertificeerd te zijn. Dit betekent voor ons ook dat duurzaamheid in de statuten kan worden opgenomen. Op die manier kunnen wij onze stappen en keuzes transparant aantonen om onze duurzame claims nog meer te bevestigen.

Recently viewed